Op de duizendpoot is een ouderraad actief.

Midwinter, een projectdag of het schoolreisje, allemaal leerzame en leuke activiteiten om samen te doen met de school of de klas. Ruim van tevoren komt er een groepje van twee à  drie ouders en een à twee leerkrachten samen om te kijken wat te gaan doen die speciale dag. Welke ideeën  zijn de moeite waard om nogmaals  te organiseren, zijn er nog nieuwe ideeën? Er worden afspraken gemaakt, wie regelt wat? Er gaat gebeld worden en er wordt informatie opgeschreven. Tijdens een volgende bijeenkomst wordt er gekeken naar de tijden, 's middags of ‘s avonds. Er moet aan van alles gedacht worden voordat de midwinter georganiseerd is.

Leuk om te doen, zeker als de kinderen en de leerkrachten enthousiast zijn over de midwinter. Het is belangrijk dat dit soort activiteiten geregeld worden. Kinderen leren gemakkelijk door te zien, ervaren en te doen. Nu is er als voorbeeld gesproken over midwinter, maar er zijn nog verschillende andere projectdagen. Vooral de projectweken zijn om naar uit te kijken voor zowel kinderen als volwassenen.

De volgende projecten staan op het programma voor  komend schooljaar:

Opening schooljaar
Midwinterfeest
Carnaval
Open Dag
Schoolfeest
Schoolreis
Laatste schooldag

Kabouterpaden (’s middags)  herfst
   winter
  lente
   zomer

(de data voor deze projectdagen worden via de info doorgegeven)

We willen graag dat ouders ook betrokken zijn bij de invulling en uitvoering van activiteiten. Een grote ouderparticipatie is dan ook heel fijn. Sommige ouders zijn heel creatief in het bedenken van activiteiten, andere ouders  juist in de uitvoering daarvan.

Even een korte uitleg over de ouderraad:

Wij hebben met de totale ouderraad  vijf bijeenkomsten per  schooljaar, verder heeft ieder de keus om zich in te schrijven voor een of meerdere projectdagen. Elke projectdag wordt samen met een à twee teamleden en twee of meerdere ouders georganiseerd, de zogenaamde subgroepjes. Deze subgroepjes komen dan ook twee à drie keer bij elkaar om een projectdag voor te bereiden.

Heb je interesse, nieuwe ideeën, laat het ons weten en draai vrijblijvend een keer mee.
Via de activiteitenlijst aan het eind van elk schooljaar, of via de lijst die bij de deur van de klas hangt, kun je jezelf opgeven voor het nieuwe schooljaar om mee te werken aan de organisatie van een projectdag of projectweek of om op de dag zelf mee te helpen.

Heb je interesse om mee te werken in de ouderraad, spreek dan een
van onderstaande ouders aan. Het is een prettig samenwerkende  groep
en we kunnen altijd hulp gebruiken.

De ouderraad bestaat uit deze ouders:
  • Philippe Smits van Waesberghe
  • Silvia van Roij
  • Astrid Hoeben
  • Petra Kunnen
  • Elles Peso
  • Monique Janssen
  • juf Marian coördineert vanuit het team